Indeplinirea obiectivelor – al cincilea pas: posibilitati de realizare

Dupa ce ne-am asigurat ca obiectivele noastre sunt ecologice, putem trece la urmatorul pas, si anume determinarea posibilitatilor de realizare.

Acest pas necesita valorificarea resurselor pe care le avem, creativitate si imaginatie. In acest moment avem in fata harta, punctele de inceput si de final si urmeaza sa ne decidem asupra traseului si a mijlocului de transport.

Primele intrebari care ne pot ajuta in gasirea posibilitatilor de realizare sunt: “In ce mod pot ajunge la obiectiv? Cate cai exista? Pentru a ne accesa resursele subconstientului si creativitatea, putem sa scriem pe o foaie de hartie raspunsurile pe care le avem. Apoi le analizam si o alegem pe cea mai potrivita.

Si pentru a explora si mai mult posibilitatile, dupa o scurta perioada de timp, putem reveni cu o alta intrebare: “Prin ce alte moduri pot atinge obiectivul?” Si din nou identificam raspunsurile posibile si avem sansa sa gasim o varianta si mai potrivita.

Putem repeta acest procedeu periodic si ori de cate ori avem nevoie de un impuls suplimentar, de o schimbare de optiuni sau de inspiratie.

This entry was posted in Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>