Sase pasi simpli catre succes

Astazi am inceput sa citesc cartea “Scenariul Ascensiunii”, scrisa de Joe Girard. Este o carte excelenta si vreau sa impartasesc un fragment care mi-a placut foarte mult. Se refera la sase pasi simpli catre succes, reprezentand calitatile esentiale pentru a depasi provocarile.

  1. Rabdarea. Cei care au rabdarea de a astepta vor fi rasplatiti. De multe ori, sansa se iveste numai dupa o lunga asteptare.
  2. Chibzuinta. Gandeste-te bine. Priveste problema din toate unghiurile. Nu te lasa dus incotro se indreapta vantul.
  3. Perseverenta. Fii consecvent. Nu te lasa distras de la scopurile tale. Nu renunta la obiectivele pe care ti le-ai propus.
  4. Deschiderea. Nu poti merge singur pe drumul catre succes. Ai nevoie de oameni care sa te incurajeze si sa te sprijine.
  5. Spiritul de echipa. Daca vei avea oameni in jurul tau, daca obiectivele tale implica prezenta altora, atunci trebuie sa ai spirit de echipa si sa fii un bun comunicator.
  6. Relationarea in retea. Numarul relatiilor tale creste pe masura ce avansezi. De aceea, va trebui sa dezvolti o retea. Daca faci o impresie buna si ii tratezi corect pe cei din jurul tau, vei face parte dintr-o retea de cunostinte care te vor ajuta inca inainte de a-i suna.
This entry was posted in Carti, Dezvoltare personala, Educatie, Leadership. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>