Reguli pentru o viata mai buna (10-12)

A zecea regulapentru o viata mai buna: Incepand de azi, trateaza fiecare persoana pe care o intalnesti, prieten sau dusman, iubit sau strain, ca si cand ar urma sa muriti pana la miezul noptii. Arata-i fiecarei persoane indiferent cat de neinsemnat ar fi contactul cu ea, toata grija, bunatatea, intelegerea si dragostea de care esti in stare, si fa lucrul acesta fara sa te gandesti la rasplata. Viata ta se va schimba total.

A unsprezecea regulapentru o viata mai buna: Razi de tine si de viata. Nu in batjocura sau vaitandu-te si plangandu-ti de mila, ci ca un remediu, un medicament miraculos care iti va usura durerea, iti va vindeca depresia si te va ajuta sa pui in perspectiva acea aparenta infrangere momentana. Alunga tensiunea, ingrijorarea, razand de situatia ta penibila, si in felul acesta iti vei elibera mintea si vei gandi clar, gasind solutia. Nu te lua prea in serios niciodata.

A douasprezecea regulapentru o viata mai buna: Nu neglija niciodata amanuntele. Nu te zgarci niciodata cu privire la un efort in plus, la cateva minute suplimentare, la un cuvant delicat de lauda sau de multumire, la straduinta de a face lucrurile cat mai bine cu putinta. Nu conteaza ce cred altii, ci doar ce crezi tu despre tine. Nu vei putea sa obtii performanta, daca faci lucrurile de mantuiala si eviti asumarea responsabilitatilor. Esti special. Actioneaza in consecinta. Nu neglija niciodata amanuntele!

This entry was posted in Comunicare, Dezvoltare personala, Educatie, O viata mai buna. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>