Adio cupe europene

Dupa un progres remarcabil in ultimii ani, sezonul acesta a fost dezastruos pentru echipele de club romanesti in cupele europene la fotbal. Acum 2 ani, Steaua si Rapid jucau un sfert de cupa UEFA, anul trecut, Steaua era in grupele Ligii Campionilor si Rapid si Dinamo in grupele UEFA, iar anul acesta, Steaua este singura care a mai ramas in competitie, cu putine sanse la calificarea in primavara europeana.

Am avut 5 echipe in preliminariile Ligii Campionilor si UEFA: Steaua, Dinamo, Rapid, CFR Cluj si Otelul Galati. Otelul a fost o surpriza placuta, calificandu-se din Cupa Intertoto. A fost eliminata in turul 2 de calificare a UEFA, la fel ca CFR Cluj. Rapid si Dinamo s-au oprit in turul 1 al Cupei UEFA, necalificandu-se in grupe dupa meciurile de ieri. Steaua, in grupele Ligii Campionilor, a pierdut ambele meciuri disputate cu Slavia Praga si Arsenal, cealalta adversara fiind Sevilla.

Fotbalul romanesc revine la conditia mediocra, dupa rezultatele foarte bune obtinute de Steaua, Rapid si Dinamo in ultimii 2 ani. Si acesta este un nou semnal de alarma pentru nivelul campionatului intern.

This entry was posted in Sport. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>