O noapte de Risc

Noaptea trecuta a reprezentat sfarsitul sesiunii de toamna. Cand eram la cumparaturi, am primit un telefon de la un prieten din camin pentru a ma invita la un Risc. Am acceptat si dupa ce am vazut prima repriza a meciului amical dintre Germania si Romania, m-am dus la el in camera.

Ei incepusera deja un joc si am asteptat sa il termine, acesta fiind un prilej de a observa tacticile fiecaruia. Eram 5 si am stat pana la 7 dimineata, avand parte de cateva jocuri interesante si palpitante, cu rasturnari de situatii surprinzatoare. Ne-am simtit foarte bine si nici nu ne-am dat seama cand a trecut timpul. Cu siguranta ca vom face un “club” de Risc si vom mai petrece multe nopti pe “campul de batalie”.

Nu stii inca ce este Risc-ul? Trebuie neaparat sa afli. Este un joc de tactica si strategie care cuprinde o tabla de joc (harta lumii impartita in continente si teritorii), fiecare jucator are o armata (formata din tancuri, artilerii si avioane) si trebuie sa indeplineasca anumite misiuni. Castiga primul care isi realizeaza obiectivul.

Este cel mai interesant si captivant joc pe tabla pe care l-am jucat si iti pune in valoare numeroase calitati precum creativitatea, logica, anticipatia. Exista si variante online ale jocului!

This entry was posted in Jocuri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>