Winter Tri Challenge 2016

Sambata, 20 februarie, Clubul Sportiv Smart Atletic a organizat a cincea editie a triatlonului Winter Tri Challenge la Complexul Olimpic si Sportiv din Izvorani, Snagov.

La competitie au participat peste 500 de sportivi si a inclus probe de triatlon si duatlon, individual si stafeta. Triatlonul a avut 5,5 km de alergare, 12 km de bicicleta si 500 m de inot, iar duatlonul 5,5 km alergare, 12 km bicicleta si 4,5 km alergare.

Dupa editia din 2014 la care am facut inotul la stafeta, anul acesta am acceptat provocarea de a face intreg triatlonul la individual. A fost un antrenament foarte util si o oportunitate benefica pentru evaluarea nivelului de pregatire si de reluare a antrenamentelor de bicicleta in aer liber. :D

Dupa o perioada de aproximativ 3 luni in care am facut antrenamente de bicicleta doar in sala, vineri am fost la Radu pentru a-mi imprumuta bicicleta si am avut ocazia sa fac 2 ture prin oras, plus o recunoastere rapida a traseului de concurs in dimineata dinainte de start.

Startul a fost organizat in 4 serii: primele 3 de individual si a patra de stafeta. A fost o mare onoare si responsabilitate sa iau startul in prima serie. Vremea si traseele erau ideale pentru o desfasurare reusita. ;)

Winter Tri 2016

Colegii de serie au plecat foarte tare in proba de alergare, iar eu am ales sa-mi pastrez un ritm confortabil si am recuperat treptat pe parcurs. Prima provocare am avut-o la urcarea pe bicicleta cand piciorul drept mi s-a blocat si am ramas pe loc.

Milioane de ganduri mi-au strafulgerat mintea si ma gandeam cum sa procedez. Marco m-a incurajat si mi-a spus ca pot sa pornesc si intr-un picior si sa ma recuperez in miscare. Am avut incredere, l-am ascultat si la a doua tentativa am reusit sa pornesc. :P

Winter Tri 2016

Norocul meu a fost ca proba de bicicleta avea doar 12 km si cumva m-am descurcat sa pedalez pana la final si-ntr-un picior. Ca provocarea sa fie si mai interesanta, dupa ce am lasat bicicleta in tranzitie, m-am dezbracat si mi-am luat rucsacul pentru inot, mi-am dat seama ca si palma dreapta imi ramasese blocata.

Winter Tri 2016

Dupa acelasi principiu ca si la bicicleta, am zis ca 500m pot sa-i inot si-ntr-o mana si-un picior. Chiar am reusit si-am incheiat intreg triatlonul cu un rezultat de 1:11:12. Apoi am petrecut peste 2 ore urmarind, incurajand si povestind cu ceilalti colegi. :)

Winter Tri 2016

La triatlon, castigatorii au fost John Venable la masculin cu 55:28, Andreea Balan la feminin cu 1:02:35 si Aventuria.Ro la stafeta cu 51:49, iar la duatlon au fost George Enescu la masculin cu 1:03:05, Ilinca Maria Tempeanu la feminin cu 1:17:02 si Segula Technologies la stafeta cu 1:02:59.

Multumesc din suflet Doamne pentru binecuvantari, antrenorilor Flory Buga si Ion Mateoiu, Radu pentru bicicleta, organizatorilor, voluntarilor si suporterilor :D

This entry was posted in Concursuri, Eu, despre mine, Evenimente, Personale, Sport, Timp liber. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>