Maratonul International Brasov 2015

Duminica, 14 iunie, s-a desfasurat prima editie a Maratonului International Brasov. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Sapte Scari Brasov, in parteneriat cu Primaria Brasov.

Competitia a inclus 6 probe: maraton, maraton stafeta, semimaraton, 10 km, 5 km si curse pentru copii intre 4 si 14 ani. Traseul a fost o bucla de 10,54 km cu startul si sosirea in Piata Sfatului, chiar intre Biserica Neagra si Casa Sfatului.

Pentru mine, a fost al 13-lea maraton si m-am bucurat sa pot participa la inca un maraton international in Romania. A fost o oportunitate foarte buna pentru pregatirea de vara. :)

Dupa ce sambata participasem la Pegas Triatlon Buftea, am avut o scurta recuperare, iar in jurul orei 4 dimineata am plecat cu masina spre Brasov. Am ajuns acolo pe la 7, ne-am ridicat pachetele de start si am facut o incalzire prelungita.

Vremea se anunta caniculara si caldura se simtea inca de dimineata. M-a bucurat reintalnirea cu numerosi prieteni alergatori de prin diverse parti ale tarii. Stand la povesti, nici nu mi-am dat seama cand s-a apropiat ora de start. :P

Maraton International Brasov

Prima parte a cursei m-am simtit surprinzator de bine si am mentinut un ritm destul de constant. Adevaratele provocari le-am avut in a doua jumatate si mai ales in turul al 3-lea. Am resimtit caldura din plin, chiar daca am baut foarte multa apa si am beneficiat de multi stropi de la furtunurile voluntarilor.

Dupa o oprire de cateva minute bune la unul din punctele de alimentare, mi-am mai revenit cat de cat. Totusi, starea de topire pe care o simtisem pana atunci s-a transformat treptat in stare de evaporare. :D

Nu stiu cum am ajuns la final, dar ma bucur ca n-am avut bani la mine ca m-as fi oprit in primul bar racoros la bere. Asa am reusit sa stabilesc un nou record personal de cel mai lung timp petrecut la un maraton pe asfalt: 4:30.

Maraton International Brasov

Felicit si le multumesc organizatorilor pentru gestionarea conditiilor extreme de concurs. De asemenea, le multumesc voluntarilor, colegilor si suporterilor pentru suport si incurajari. ;)

La maraton, castigatorii au fost Vitalie Gheorghita la masculin cu 2:26 si Iulia Gainariu la feminin cu 3:01; la semimaraton, Maxim Raileanu la masculin cu 1:09 si Adela Baltoi la feminin cu 1:23; la 10km, Stefan Plesa la masculin cu 37:59 si Mariana Nenu la feminin cu 50:50; iar la stafeta, Sanasport cu 2:35.

Maraton International Brasov

Recuperarea de dupa a fost cu multa bere la una din terasele din apropiere impreuna cu o parte din delegatia de bucuresteni. Si apoi a urmat drumul de reintoarcere in Bucuresti. :)

This entry was posted in Concursuri, Eu, despre mine, Evenimente, Personale, Sport, Timp liber. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>