“Generatiile sexuale ale secolului XX”, de Rodica Purniche – Partea 4

“Evolutia energetica in timpul actului amoros evidentiaza patru faze: excitatia, platoul, orgasmul si sfarsitul.

In prima etapa, jocurile preludiului trezesc dorinta erotica, generand excitatia concretizata prin erectie la barbat si lubrefiere vaginala la femeie.

In faza de platou, tensiunea erotica determina accelerarea ritmului respirator, generand o stare globala de tonifiere.

In faza a treia, excitatia localizata initial in zona genitala incepe acum sa se raspandeasca in tot corpul, urcand catre zona capului. In acest moment, numit punctul de “non-retur” (care trebuie evitat de cei ce vor sa practice continenta), se produce o pierdere a controlului constient, aparand o serie de contractii, reflexe musculare genitale care vor determina ejacularea la barbati si pierderea exploziva a secretiilor orgasmatice la femeie.

Dupa descarcarea potentialului sexual, corpul se calmeaza si se relaxeaza. Din cauza pierderii imense de energie care apare in urma ejacularii, orice stimulare erotica in vederea obtinerii unui nou orgasm, este imposibila in urmatoarele minute. Aceasta perioada de stagnare este mai lunga in cazul barbatilor decat in cazul femeilor.

In timpul fuziunii amoroase cu continenta, trairile sunt cu mult mai intense si mai durabile. Una dintre diferentele esentiale intre orgasmul cu descarcare si orgasmul prelungit este ca durata pe care se mentine nivelul de excitatie premergatoare descarcarii este prelungita cat de mult doreste cuplul respectiv, producandu-se o separare clara intre orgasmul propriu-zis si descarcarea care nu mai are loc.

O alta diferenta majora este ca orgasmul feminin si cel masculin se disting unul de celalalt prin frecventa si prin nivelul de implicare: femeile ajung mai greu la orgasm, dar cand il ating il traiesc in toata fiinta lor, pana la nivel emotional si mental, in vreme ce barbatii ating destul de repede orgasmul, traindu-l foarte intens in primele faze doar la nivel fizic, corporal. Astfel, pentru un orgasm simultan prelungit, femeia va trebui sa-si pastreze ceva mai mult excitatia sexuala, iar barbatul trebuie sa-si “trimita” energia rezultanta in urma orgasmului in intreg corpul si in toata fiinta sa.

Curbele orgasmice, atat in cazul femeii, cat si in cazul barbatului aflati in fuziune amoroasa cu continenta sexuala sunt urmatoarele: in faza de preludiu, energia fundamentala a vietii, si anume, energia sexuala, incepe sa se trezeasca si sa se amplifice ca o sublima energie elevata, generand in cei doi iubiti stari de incantare extatica, de senzualitate maxima; ei sunt acum atenti indeosebi asupra placerii simturilor, senzatiilor sexuale si a excitatiei.

In faza de ludiu, atentia este focalizata intai asupra procesului de transmutare, iar cei doi iubiti traiesc stari de expansivitate, de libertate si de pasionalitate arzatoare. Aceste trairi se rafineaza din ce in ce mai mult, transformandu-se apoi, in procesul de sublimare, in stari afective de daruire, de tandrete si de gingasie. Acum apar iubirea detasata, stare profunda de impacare si echilibru launtric. Comuniunea este intensa si rafinata; satisfactia erotica practic incepe sa dispara, lasand in loc o implinire complexa de natura afectiva foarte intima.

In faza de post-ludiu apoi, trairile devin si mai rafinate, si mai profunde. Orgasmul poate fi trait la nivel cosmic, pot sa apara perceptii subtile (precum cea a muzicii sferelor), stari de puritate interioara, inspiratii divine si revelatii ale lumilor paralele. Din acel moment, totul se dilata capatand o alta consistenta mult mai suava, centrarea energiilor facandu-se la nivelul capului, unde se pot intensifica spontan capacitatea de control mental, inteligenta, clarviziunea. Diferentele dintre cei doi iubiti dispar, fiintele lor se contopesc si se expansioneaza in infinit, imbratisand intreg Universul, in starea de orgasm plenar cosmic.”

This entry was posted in Dezvoltare personala, Educatie, Generatiile sexuale ale secolului XX, Psihologie, Religie, Stiinta. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>