“Generatiile sexuale ale secolului XX”, de Rodica Purniche – Partea 3

“In conformitate cu traditia tantrica, amorul nu se reduce la actul sexual care vizeaza reproducerea, el avand puterea de a conferi senzatii de uriasa placere, fericire si beatitudine, precum si abilitatea de a accelera evolutia spirituala a celor ce fac dragoste cu continenta sexuala. El poate conduce la aparitia unor puteri spirituale magice sau oculte care poate ajuta la depasirea conditiei umane si dobandirea conditiei de supraom.

Invatatorii spirituali tantrici au accentuat ideea ca urmarirea doar a placerii fizice in cadrul uniunilor sexuale poate fi periculoasa, deoarece fiinta se poate atasa de placerea fizica pana la dependenta, ceea ce conduce ulterior la frica de a le pierde odata cu trecerea timpului sau odata cu plecarea iubitului – iubitei din relatie.

La modul corect, Tantra inseamna trairea si “exploatarea” placerii pentru a experimentarea spiritualitatii pure si a trairilor mistice. Ea ne invata sa ne inaltam exact prin intermediul acelor lucruri care, de obicei, pe cei mai multi adepti ai cailor spirituale ii fac sa cada. Se cunoaste, in acest sens, efortul multor calugari de a nega in totalitate sexualitatea, dar care, datorita lipsei unei veritabile forte interioare, se lasa invadati de probleme si slabiciuni care ii indeparteaza din ce in ce mai mult de trairile spirituale autentice. Hevajra Tantra afirma cu fermitate: “Exact prin acele lucruri prin care oamenii sunt legati, tot prin acelea ei sunt si eliberati. Totusi oamenii obisnuiti sunt adeseori amagiti, necunoscand acest adevar. O persoana care nu cunoaste adevarul nu va atinge niciodata perfectiunea”.

O puternica aspiratie catre eliberarea spirituala guverneaza toate activitatile pe care le realizeaza tantricii. Aceasta aspiratie reprezinta carburantul psihic, forta pozitiva care energizeaza si ilumineaza. Puterea eliberatoare a interactiunilor sexuale realizate cu continenta sexuala si pe un fond de detasare reprezinta antidotul pentru desertaciunea lumeasca, pentru ignoranta si, in ultima instanta, pentru teama fata de moarte.

Un secret in practica continentei este intelegerea si invatarea mecanismului orgasmului. Exista atat barbati, cat si femei care au ajuns la o asa maiestrie in arta amorului cu continenta, incat isi pot declansa la vointa stari de orgasm si, mai mult decat atat, pot induce in alte persoane, fara sa se angajeze impreuna cu ele in actul erotic propriu-zis, aceste inefabile stari de orgasm.

Sexologii definesc orgasmul drept “o transa insotita de pierderea contactului cu realitatea”. Tantra afirma ca orgasmul este “o stare benefica de expansiune a constiintei, in care limitarile obisnuite ale fiintei sunt brusc desfiintate, tirania mintii este abolita, iar subiectul patrunde in abisul vidului beatific”. Cel care traieste orgasmul descopera cu uimire abandonul in fata trairii extatice, daruirea de sine, moartea ego-ului, anularea timpului si spatiului, starea de unitate a contrariilor, starea de iluminare spirituala care mai este numita in Tantra si “orgasmul cosmic”.

La un cuplu care nu practica amorul cu continenta, orgasmul dureaza in medie 10 secunde. Daca acest cuplu face dragoste cam de 6-7 ori pe luna, aceasta inseamna 65 secunde de orgasm pe luna sau in total… 13 minute pe an! Daca, pe de alta parte, vom estima cat timp dedica o fiinta umana in fiecare an ca sa gandeasca, sa-si imagineze si sa-si cultive temeri, griji sau sperante referitoare la aceste 13 minute de placere, vom descoperi un interval mult mai mare, de ordinul orelor sau zilelor. Prin urmare, orgasmul propriu-zis merita din plin un studiu mult mai atent din partea fiecaruia dintre noi.”

This entry was posted in Dezvoltare personala, Educatie, Generatiile sexuale ale secolului XX, Psihologie, Religie, Stiinta. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>