Semimaraton “Pe Arges in jos” 2014

Semimaraton "Pe Arges in jos"

Duminica, 21 decembrie, s-a desfasurat prima editie a Semimaratonului “Pe Arges in jos”. Evenimentul s-a desfasurat in Pitesti si a reunit peste 100 de alergatori. Competitia a inclus 3 probe: semimaraton, 14 km si 7 km.

Scopul a fost promovarea miscarii in aer liber si incurajarea populatiei in abordarea unui mod de viata sanatos. Inscrierea a fost gratuita, iar toate costurile au fost suportate de organizatori. :D

Pe o parte dintre ei, i-am cunoscut anul trecut de Craciun cand am fost invitat la o alergare in Pitesti. Atunci mi-au impartasit intentia organizarii unui semimaraton in zona. Anul acesta, ne-am reintalnit pe la diverse competitii si am discutat de mai multe ori despre planurile care incepeau sa prinda contur.

M-am bucurat foarte mult cand am aflat vestea ca erau stabilite detaliile si m-am oferit ca alergator si ca voluntar. Asteptarile organizatorilor erau pentru o alergare intre prieteni de 15-20 persoane. A fost interesant de observat cum s-a raspandit vestea si s-au strans aproape de 10 ori mai multi participanti. :)

Acest fapt a reflectat pasiunea, determinarea si eforturile investite de organizatori. Am fost foarte placut impresionat sa iau parte la un eveniment exemplar care a demonstrat ca se pot organiza competitii care sa fie exclusiv in beneficiul participantilor si al comunitatii.

Si deplasarea a fost una inedita, deoarece eram un grup de aproape 10 persoane care ne straduiam sa gasim cea mai buna varianta de transport intre Bucuresti si Pitesti. Dupa analizarea diverselor optiuni disponibile, am ales varianta microbuzului, ceea ce a fost o decizie inspirata.

Cand am ajuns la zona de start, cu aproape o ora inainte de incepere, erau adunati deja zeci de persoane. Numarul lor crestea din ce in ce mai mult si simteam in jur o energie ca la marile competitii. Ne-am bucurat sa ne reintalnim cu prieteni din diverse parti ale tarii. :P

Semimaraton "Pe Arges in jos"

Dupa o sedinta tehnica destul de cuprinzatoare, s-a dat startul cu o precizie aproape nemteasca. Cei peste 100 de alergatori de la cele 3 probe au luat cu asalt aleile Parcului Strand. Traseul a fost de aproximativ 7 km si in mare parte pe asfalt plat, cu o panta si o serie de scari.

Eu am participat la proba scurta de 7 km si n-am prea apucat sa ma bucur de traseu in timpul cursei. Asa ca l-am mai parcurs o data in ritm de revenire alaturi de 2 prietene care au urcat si pe podium: Nicoleta la semimaraton si Andreea la 14 km. De asemenea, am avut si ocazia de a-i incuraja pe ceilalti colegi de alergare.

La semimaraton, castigatorii au fost Marius Busca cu 1:15 la masculin si Hiroko Ogawa cu 1:39 la feminin, la 14 km, Marin Scarlat cu 49:30 la masculin si Simona Floricel cu 1:09 la feminin, iar la 7 km, Iosif Bobis si David-Gabriel Becica la egalitate cu 26:30 la masculin si Cristina Enache cu 31:00 la feminin. Eu am obtinut un rezultat de 30:48 si m-am clasat pe locul 4 la general.

Cei care au incheiat cursa au primit o medalie de participare, iar primii 3 clasati la fiecare proba, categoriile masculin si feminin, au primit diplome.

Felicitari participantilor, organizatorilor si voluntarilor pentru reusita evenimentului si am incredere ca Semimaratonul “Pe Arges in jos” va intra in calendarul competitiilor traditionale din fiecare an. :D

This entry was posted in Concursuri, Eu, despre mine, Evenimente, Personale, Sport, Timp liber. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>