Am participat la primul triatlon la Buftea

Triatlon Buftea

Sambata, 14 iunie, am participat la primul triatlon la Buftea. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Pegas Triatlon Club cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului si al Federatiei Romane de Triatlon.

Competitia a reunit aproximativ 250 de participanti si a inclus doua tipuri de distante: Olimpic (1,5 km inot, 40 km bicicleta, 10 km alergare) si Sprint (750 m inot, 20 km bicicleta, 5 km alergare). La ambele au fost categorii de individual si stafete. Inotul s-a desfasurat in Lacul Buftea, iar probele de ciclism si alergare pe asfalt.

Eu am participat la proba de Sprint, atat la individual, cat si la stafeta unde le-am avut colege pe Lilica la ciclism si Mihaela la alergare. A fost si primul eveniment la care am inotat in ape deschise si la care am participat pe bicicleta. :)

Triatlon Buftea 1

Marti seara am fost impreuna cu un grup sa testam apa din Lacul Buftea. Am fost placut surprins ca era destul de curata si calda. Am intampinat o provocare cand am ajuns pe la mijlocul lacului si mi-am dat seama ca respiram destul de greu. Asa ca m-am indreptat spre cel mai apropiat mal si am avut noroc cu Liviu si Vlad care m-au ajutat sa ajung cu bine.

Ne-am intors joi seara si de aceasta data inotul a functionat mult mai bine. Intre timp fusese montat si pontonul de lemn pe marginea lacului. Vineri am inceput amenajarea traseului: covorul pentru iesirea de la inot, gardurile, rastelurile. Zona arata mult schimbata si era pregatita pentru concurs.

Triatlon Buftea 2Triatlon Buftea 3

Noaptea am petrecut-o la baza de cantonament de la Buftea. Vlad mi-a imprumutat bicicleta lui mtb cu care participase la mai multe competitii si astfel avea mai multa experienta decat mine. Cand am pregatit-o, am observat ca avea pana pe spate si Radu ne-a ajutat sa o schimbam.

Somnul a fost destul de agitat si m-am trezit destul de ingandurat in legatura cu modul de desfasurare a concursului. Am plecat impreuna cu Radu foarte de dimineata pentru a ajuta la ultimile pregatiri si eu m-am ocupat de directionarea masinilor in parcare.

Cu cateva minute inainte de incepere, m-am intors in zona de start si m-am pregatit pentru proba de inot. A fost pentru prima oara cand am avut placerea sa port costumul oficial al Pegas Triatlon Club la un eveniment. :P

Primii au pornit inotatorii de la proba olimpica, apoi si cei de la sprint dupa 15 minute. Am reusit sa mentin un ritm bun pentru cateva zeci de metri, dupa care am avut dificultati cu respiratia si m-am intors in pluta pentru a ma relaxa. Am alternat inotul cu pluta pana la jumatatea distantei.

Ramasesem evident cu mult in urma si resursele de energie erau pe sfarsite. M-am rezumat la inotul pe spate, numai ca era destul de dificil de mentinut directia. Dupa mult timp petrecut in apa, am cerut ajutorul salvamarilor. Mi-au oferit o vesta de salvare, ceea ce insemna practic descalificarea. Le sunt recunoscator si am ajuns intr-un final la mal.

Cu ultimele resurse de energie, am ajuns in zona de tranzitie unde fetele ma asteptau de ceva vreme. Am predat stafeta, mi-am tras sufletul si m-am pregatit pentru proba de ciclism. Nu-mi mai simteam niciun muschi si practic am pedalat mecanic.

Circuitul a avut 6 ture la Olimpic si 3 la Sprint, iar asfaltul se prezenta destul de bine. Intalnirea pe traseu cu ceilalti colegi a fost o buna ocazie de incurajari reciproce. ;)

O alta provocare a aparut in tura a doua cand am lovit o bordura cu roata din fata si bicicleta a intrat in vibratii. Pentru siguranta, am avut prezenta de spirit sa ma arunc in iarba de la marginea drumului. M-am ridicat cu dificultate, mai ales ca piciorul drept imi ramasese blocat.

Dupa doua incercari, am reusit sa ma urc din nou pe bicicleta si sa repornesc in cursa. Am ajuns cu bine intr-un final in zona de tranzitie, iar dupa ce am lasat bicicleta in rastel, mi s-a blocat din nou piciorul drept. Cei cativa zeci de metri pana la masa de revitalizare i-am parcurs cu incetinitorul si am mai petrecut acolo ceva timp pentru recapatarea energiei.

Cu piciorul drept inca blocat, am pornit in ultima proba de alergare. Doar simplul fapt de a atinge pamantul cu picioarele ma facea sa ma simt din ce in ce mai bine si treptat am reusit sa intru intr-un oarecare ritm.

Triatlon Buftea 4

Intrarea in Domeniul Stirbey a insemnat parca intrarea intr-un alt univers si racoarea naturii m-a ajutat sa ma reenergizez. Tura de alergare a trecut foarte placut si am ajuns rapid la linia de sosire, ceea ce a reprezentat o eliberare. :D

La traseul Olimpic, castigatorii au fost Alex Diaconu cu 1:52 la masculin si Hajnalka Jakab-Benke cu 2:22 la feminin, iar la Sprint, Claudiu Radu cu 1:01 la masculin si Ana Enciu cu 1:15 la feminin. La competitie a participat si paratriatlonistul Octavian Ilina care a obtinut un rezultat de 3:15.

Dupa incheierea concursului, au urmat si cursele pentru copii. Vremea a tinut cu noi pana la festivitatea de premiere, cand ne-a racorit cu o ploaie scurta. A urmat apoi strangerea instrumentelor si locul a revenit la starea de dinainte.

This entry was posted in Concursuri, Eu, despre mine, Evenimente, Personale, Sport, Timp liber. Bookmark the permalink.

One Response to Am participat la primul triatlon la Buftea

  1. Pingback: Articole scrise in iunie 2014 | Cristian David-Matei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>