Am alergat pentru Spitalul de Copii la Maratonul International Cluj 2014

Maraton Cluj 2014

Duminica, 13 aprilie, am alergat pentru Spitalul de Copii la Maratonul International Cluj 2014. La competitie au participat aproximativ 3000 de alergatori la probele de maraton, semimaraton, stafeta si cros.

A fost un eveniment minunat si incarcat de multa energie pozitiva. Pentru mine a fost cu adevarat special: in ziua marii sarbatori a Floriilor, in data de 13 cu noroc, in orasul meu preferat din Romania. In plus, a reprezentat al treilea maraton pe care l-am alergat si al doilea de anul acesta. :)

Si vremea a tinut cu noi si ne-a oferit conditii optime: racoare, adieri de vant si din cand in cand cate o raza de soare. Traseul a constat din 4 ture a cate 10,55 km care au inclus si pista de atletism a stadionului de fotbal Cluj Arena. A fost destul de solicitant, cu intoarceri si alternari de plat, urcari si coborari.

Inaintea startului am stabilit cu Vlad sa alergam impreuna cu un ritm constant sub 5:13 min / km pentru a incheia sub 3:40. Ne-am asezat in primele randuri si am pornit lansat pentru a ne pozitiona alaturi de cei cu un obiectiv apropiat de al nostru.

Traseul si turele ne-au ajutat sa pastram contactul cu ceilalti colegi si cu sustinatorii, sa ramanem motivati si sa mentinem ritmul. La fiecare tura am avut si 3 puncte de alimentare care au fost bine dotate si foarte utile, iar muzica de pe traseu si atmosfera incendiara din stadion ne-au reincarcat energia. ;)

Planul a functionat peste asteptari si la jumatatea cursei eram sub 1:44, foarte aproape de recordurile noastre la semimaraton. Ne simteam foarte bine si eram convinsi ca ne atingem obiectivul initial si ne apropiem de urmatorul prag de 3:30.

Am avut parte de o experienta spirituala minunata, rugaciunile m-au ajutat sa accesez resurse abundente de energie si am fost de mai multe ori intr-o stare de transa. Mi-au fost alaturi Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, ingeri si membri ai consiliului imaginar. :D

Si a doua jumatate a cursei s-a desfasurat intr-un mod pozitiv si am trecut linia de sosire in 3:31. M-am clasat pe locul 55 la general si 19 in categoria masculin 1980-1996. Castigatorii au fost Elisha Kiprotich Sawe din Kenia la masculin cu 2:27 si Tunde Szabo din Ungaria la feminin cu 2:44.

Rezultatul a fost mult peste asteptari si a insemnat o imbunatatire cu peste 19 minute a proaspatului record personal de 3:50 stabilit la Roma pe 23 martie. Astfel, m-am apropiat de unul din obiectivele mele majore din acest an: maratonul sub 3:30. :P

In plus, m-am simtit minunat, am fost relaxat, m-am bucurat de fiecare pas alergat si am terminat cu multe resurse disponibile. La final am beneficiat de un masaj care m-a revigorat si am alergat si la cros alaturi de Vlad si Roxana.

In concluzie, de aceasta data reteta succesului a fost: oras nou, coechipier si echipa de suport super. Multumim Clujului pentru gazduire si ma bucur ca am alergat pentru Spitalul de Copii.

Aici poti sustine si dona pentru Spitalul de Copii. Am incredere ca impreuna putem reusi! :D

Cros Maraton Cluj 2014

This entry was posted in Concursuri, Eu, despre mine, Evenimente, Personale, Sport, Timp liber. Bookmark the permalink.

4 Responses to Am alergat pentru Spitalul de Copii la Maratonul International Cluj 2014

  1. Pingback: Maratonul celor 2 lacuri | Cristian David-Matei

  2. Pingback: Cernica Spring Trail Running Marathon | Cristian David-Matei

  3. Pingback: Wings For Life World Run 2014 | Cristian David-Matei

  4. Pingback: Hercules Maraton 2014 | Cristian David-Matei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>