Forest Run Grand Prix Etapa I

Forest RunData de 21 decembrie reprezinta solstitiul de iarna, care marcheaza inceputul iernii astronomice si este cea mai scurta zi din an. In aceasta zi astronomica importanta, s-a organizat Forest Run Grand Prix Etapa I in Padurea Mogosoaia, unul din tipurile mele preferate de competitii: pe etape, cu trasee diferite. :P

A fost ultimul concurs oficial din anul 2013 si a reunit aproape 200 de alergatori care au infruntat cu succes vremea friguroasa. Traseul a avut o lungime de 10,5 km, a constat in 3 ture pe aleile Palatului Mogosoaia si pe potecile din padurea din apropiere si a fost o combinatie de pamant, pietris si asfalt.

Cea mai frumoasa parte a fost peisajul de basm, parca inspirat din pastelurile lui Alecsandri. Intreaga natura era imbracata intr-o haina alba de sarbatoare si ne-a intampinat cu ospitalitate. Desi obisnuiesc sa vin frecvent vara la Mogosoaia, a fost prima data cand am venit iarna si am descoperit o noua fata cu un farmec aparte. :)

M-am simtit foarte bine si m-am incarcat cu energia naturii.  Cea mai mare provocare a fost alergarea pe pietris care mi-a solicitat destul de mult gleznele, gambele si genunchii. Am cautat pe cat posibil sa ocolesc pe margine, prin zonele cu pamant. Desi mi s-a parut o alergare mai mult de sarbatoare si mai putin de competitie, am avut un ritm foarte bun si constant, iar rezultatul a fost multumitor.

Castigatorii au fost Emanuel Trandafir la masculin cu 37:42 si Florentina Buga la feminin cu 44:15. Eu mi-am stabilit un nou record personal pe 10,5 km: 47:11, la un ritm de sub 4:30 pe km. Astfel, m-am clasat pe locul 44 la general si 31 in categoria masculin 18-39 ani. :D

La final, am sarbatorit cu o masa la restaurant, premii la tombola si festivitatea de premiere. Felicitari organizatorilor, voluntarilor, fotografilor si concurentilor pentru succesul primei etape a Forest Run Grand Prix. A doua etapa este pe 12 ianuarie si va fi prima competitie oficiala din anul 2014.

Luni seara, incepem sezonul sporturilor de iarna la patinoar si dam startul sarbatorilor de iarna printr-o actiune caritabila. Petrecerea incepe la ora 20 pe Patinoarul Drumul Taberei. ;)

This entry was posted in Concursuri, Eu, despre mine, Evenimente, Personale, Sport, Timp liber. Bookmark the permalink.

One Response to Forest Run Grand Prix Etapa I

  1. Pingback: Articole scrise in decembrie 2013 | Cristian David-Matei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>