Crosul Padurii, Editia V

Tocmai m-am intors de la cel mai frumos cros la care am participat pana acum: Crosul Padurii, Editia V. :)

Evenimentul a fost dedicat promovarii sportului de masa si stangerii de fonduri pentru campania “Padurea Copiilor” a asociatiei ViitorPlus.

Crosul s-a desfasurat in Parcul Tineretului ca alergare de seara (la ora 20) si a inclus 3 probe: Mini-maraton de 10 km, Cursa Populara de 3 km si Cursa Copiilor de 1 km. Participantii s-au inscris in una dintre cele 3 echipe cu nume de copaci: echipa Frasin (condusa de Gabriel Solomon), echipa Stejar (condusa de Adrian Ber) sau echipa Tei (condusa de Andrei Rosu).

Eu am participat impreuna cu Radu la Cursa Populara, care a reprezentat o tura de lac de aproximativ 3,3 km. Vremea a fost schimbatoare de-a lungul zilei si ne-a rezervat surprize chiar inainte de startul competitiei, cand a inceput o ploaie torentiala.

Noi am asteptat la adapost pana la ultimele secunde dinaintea startului pentru a ne proteja de ploaie. Astfel, am avut de facut slalom printre sutele de alergatori curajosi pentru a ajunge in fata. La intrarea pe aleea din jurul lacului am ajuns intr-o pozitie confortabila si am cautat un grup cu potential pentru a mentine un ritm sustinut.

Traseul a fost echilibrat, cu linii drepte scurte si medii, curbe si viraje, scurte rampe de urcare si coborare. In plus, am avut parte si de balti, teren accidentat si caini vagabonzi. Astfel, crosul a semanat mai mult cu o cursa de 3000 de metri obstacole. :P

Punctul de revigorare de la jumatatea traseului a fost o binecuvantare de mare ajutor, caci pierdeam din turatie, iar apoi mi-am recuperat-o. In a doua jumatate mi-am facut alergarea obisnuita, cu un ritm sustinut si un final in sprint. Rezultatul este multumitor, cu o clasare in primii 40, iar Radu a terminat cu cateva locuri inainte.

A fost o bucurie si o motivatie sa alerg impreuna cu Radu si sa o am alaturi pe Monica inainte si dupa cros. De asemenea, a fost o placere sa facem parte din echipa Frasin sustinuta de Nutrilite, care a fost si partener al evenimentului.

Clasamentul pe echipe s-a realizat in functie de kilometrii cumulati alergati de membrii fiecarei echipe, iar echipa noastra a obtinut locul al doilea cu 1050 km. Pe primul loc s-a clasat echipa Tei cu 1100 km, iar echipa Stejar pe locul al treilea cu 900 km alergati.

La final, am avut parte de o surpriza placuta din partea organizatorilor: poza de la sosire pe magnet personalizat. :D

magnet

This entry was posted in Concursuri, Eu, despre mine, Evenimente, Personale, Sport, Timp liber. Bookmark the permalink.

2 Responses to Crosul Padurii, Editia V

  1. Pingback: Articole scrise in iunie 2013 | Cristian David-Matei

  2. Pingback: Retrospectiva si premiile la alergare in 2013 | Cristian David-Matei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>