Legea atractiei – pasul 1

In articolul precedent am analizat cum folosim legea atractiei, iar in aceasta saptamana detaliem primul pas al procesului despre care am discutat.

Enuntul primului pas este: “Identifica ceea ce NU VREI“. Acesta este punctul de plecare tocmai pentru ca majoritatea gandurilor noastre sunt exprimate in acest mod: “Nu vreau masina asta“, “Nu vreau serviciul asta“, “Nu vreau sa am datorii“, “Nu vreau sa ma imbolnavesc“, “Nu vreau sa fiu singur“.

Sentimentele pe care le asociem cu aceste ganduri sunt: frustrare, teama, vinovatie, ingrijorare, neliniste, tristete, indoiala, nemultumire, deprimare. Astfel de sentimente practic blocheaza energia si ne impiedica sa ne realizam obiectivele.

Uneori chiar “Vreau” poate insemna de fapt “Nu vreau“: “Vreau sa ies din aceasta relatie“, “Vreau sa scap de datorii“, “Vreau un serviciu mai bine platit“, “Vreau sa traiesc mai bine“, “Vreau mai multi bani“, “Vreau sa slabesc“, “Vreau sa ma las de fumat“.

Un alt exemplu este “Ce-ar fi fost daca…“: “Ce-ar fi fost daca n-as fi facut medicina?“, “Ce-ar fi fost daca as fi acceptat acea oferta?“, “Ce-ar fi fost daca nu ma casatoream atunci?“. Aceste intrebari sunt de tip “Nu vreau” la timpul trecut: “Nu vreau sa fiu medic“, “Nu vreau situatia actuala“, “Nu vreau sa am o casnicie nefericita“.

Exista si alte tipuri de formulari care semnifica tot “Nu vreau“: “Urasc razboiul“, “Trebuie sa stopam poluarea“, “Nu pot avea o masina noua“, “Nu-mi ajung banii“, “Nu am suficient timp“, “Iar am gresit“.

Important este pe ceea ce ne concentram. In fiecare din cazuri este vorba despre ceea nu vrem, nu asupra a ceea ce vrem. In momentul in care acordam mai multa atentie pentru ceea ce nu vrem suntem coplesiti si atragem tocmai aceste lucruri.

Avem si beneficii identificand ceea ce nu vrem. In primul rand, primim niste stegulete rosii care ne atrag atentia asupra directiei noastre de concentrare. In al doilea rand, avem un punct de pornire pentru a identifica ceea ce vrem, care reprezinta al doilea pas al procesului. Si despre acesta discutam in articolul urmator.

This entry was posted in Dezvoltare personala, Legea atractiei. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>