Esti un diamant neslefuit?

Acesta este titlul prelegerii pe care a tinut-o Bruno Medicina in cadrul Studentiadei si la care am avut bucuria sa particip.

Bruno Medicina este in Genova (Italia) in 1959 si are 25 de ani de experienta in training si vanzari. Activitatea sa este marcata de o adevarata pasiune pentru excelenta si performanta in orice domeniu si de o intrebare obsedanta: “Ce ar putea face un om daca ar exploata pe deplin toate talentele si resursele pe care le are la dispozitie?”

Tema principala a prelegerii a fost perfectionarea, modul prin care noi putem creste (ne dezvoltam). Pentru aceasta, sunt necesare 2 conditii:

  1. Acceptarea presiunii
  2. Acceptarea disconfortului fara victimizare

Cresterea este realizata prin iesirea din zona de confort, prin acceptarea presiunii, prin infruntarea provocarilor si depasirea constrangerilor. Un alt punct foarte important de subliniat este faptul ca noi suntem unicii responsabili pentru ce se intampla in viata noastra, conform legii atractiei. Legea atractiei spune ca atragem in viata noastra exact acele lucruri pe care ne focalizam, carora le acordam atentie si in care punem energie emotionala. Si pentru ca legea atractiei sa functioneze, conteaza ceea ce dam in schimb.

In concluzie, mentionez o alta lege a succesului: succesul este calatoria, nu destinatia.

Bruno Medicina ne mai ofera in cadrul Studentiadei un seminar celebru si foarte interesant: Firewalking.

This entry was posted in Conferinte, Dezvoltare personala, NLP, Psihologie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>