Istoria activitatii ONG

In vara anului 2005, la sfarsitul anului 1 universitar, m-am decis sa ma inscriu intr-un ONG. Citisem cate ceva despre voluntariat prin revistele studentesti si am cautat pe internet sa aflu mai multe informatii pentru a putea alege ceea ce mi se potrivea cel mai bine.

Si prima optiune a fost APD – Asociatia Pro Democratia. M-am dus intr-o vineri, dupa un examen de la Electrotehnica. Pe atunci aveau sediul undeva pe Bulevardul Unirii, intr-un apartament de bloc. Am aflat cateva date suplimentare despre istoria si activitatea organizatiei, mi-a placut si m-am inscris. Chiar atunci am participat si la APD Cafe. In vara aceea s-au mutat si cand m-am intors din vacanta i-am gasit in incinta Complexului Social de Servicii “Sfanta Ecaterina”, langa Biserica Casin, unde au sediul si acum. Am participat la multe proiecte desfasurate de Clubul din Bucuresti si sunt in continuare voluntar.

La inceputul anului universitar 2005-2006, m-am inscris si in LSAC – Liga Studentilor din Automatica si Calculatoare si am inceput si activitatea de redactor la Info@Poli, ziarul studentilor din Politehnica. Am participat la cateva dintre proiecte si in prezent imi concentrez activitatea pentru ziar, ca redactor-sef adjunct.

In primavara anului 2006 am participat impreuna cu 2 colegi la sesiunea de comunicari stiintifice de la psihologie educationala. Tema proiectului a fost “Modelarea personalitatii intr-o organizatie studenteasca” si am analizat 4 organizatii din 3 universitati: AIESEC, ASUB, BEST, LSAC.

De-a lungul celor 2 ani de voluntariat, am participat la diverse activitati: Cafes ONG, BEST Academics and Companies Forum, Training Center organizat de AIESEC, Zilele PSE, Adunarea Generala a Francofoniei, Model UE si Parlamentul Tinerilor organizate de APD, “Model Natiunile Unite” in Bucuresti si la Viena, Festivalul Global al Pacii.

In prezent, pregatesc impreuna cu VIP – Voluntar pentru Idei si Proiecte o campanie de informare a studentilor despre Sistemul de Pensii Private, in colaborare cu alte organizatii studentesti.

This entry was posted in Organizatii. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>